Wednesday, January 16, 2008

Chezzy pezzy Sos


Nota Yagan : Sementara itu kakmOn sajikan pasta topping with mozarella cheese yang sedap, pekat dan melekat. Resepi cari dalam almari dapur kakmOn kat bawah tu(Bake Pasta Mozarella)

Sos Keju
2 cawan susu segar
1/2 cawan tepung serbaguna
1/2 cawan mentega
1 cawan keju mozarella

Panaskan mentega. Masukkan tepung, gaul sebati.
Tuang susu perlahan-lahan. Kacau selalu supaya tidak berketul.
Bila telah sederhana pekat, matikan api dan masukkan keju mozarella. Kacau hingga rata.
Tuangkan keatas pasta dan bakar mengikut selera.

Nota untuk Box House Studio:
Nak juicy? Bakar sekejap saja.
Nak garing? Bakar hingga keemasan.
Semoga berjaya :)

4 comments:

Anonymous said...

Amboi Kak Mon, lori cheese terbalik depan rumah ka? Berderet entry guna cheese...kalau ada lebih-lebih cheese dalam lemari dapur Kak Mon tu, pas pas ler ke mari... bolehlah kita pun mengadakan operasi merosakkan timbang berat kat rumah ni... ahakss..

Nina Suria said...

mamafami bukan lori cheese terbalik depan rumah dah.. kilang keju sebelah umah :p

jom kita rosakkan timangan ~ahak~

Anonymous said...

wah~~ byk nye cheese *yesh i like* =]

Nina Suria said...

dwn bah membuat tah weekend ani.. garenti inda sampai 5minit licin mangkok