Doh roti prata(frozen) secukupnya
Sos tomato(saya gunakan sos bolognaise)
Sisa kari ayam semalam :p (isinya dicarik-carik)
1 pohon daun saderi/parsley dicencang
Buah tomato di cencang
Lada merah hidup di cencang
1 sudu teh herba oregano atau yang sewaktu dengannya(saya guna Pizza Topper herbs)
Buah Zaiton(kalau tidak ada dalam stok, lupakan saja)
Keju Mozarella(kalau rasa tercekik sangat korang guna cheese chedar je lah eik)
1 biji telur(untuk di sapu atas pie)
Panaskan ketuhar 180degree celcius.
Doh roti prata di ratakan atas dulang pembakar.
Sapukan dengan sos tomato.
Taburkan isi ayam, daun saderi, tomato, lada merah, parsley, buah zaitun, herba dan akhir sekali mozarella(biarlah berlebih-lebih).
Potong lagi doh prata yang lain panjang-panjang dan susun diatas inti pie(lihat gambar).
Bakar 10 minit dan keluarkan. Sapukan dengan telur dan bakar lagi hingga keemasan.
Nah! Hidangan kita siap untuk di sajikan. Senangkan???
Nota Yagan: Anda boleh juga menggunakan frozen puff pastry atau yang sewaktu dengannya.
No comments:
Post a Comment