Wednesday, June 24, 2009

My lil chef



Cuti sekolah sudah sampai ke penghujungnya. Aku baru saja dapat bernafas di atas ruang dua hari ini setelah tanat(pulun) beroperasi di makmal Gayah Enterprise. Kesian anak-anak tidak dapat pergi kemana-mana. Memandangkan kakak nak ambil O-Level hujung tahun ni, dia kena masuk kelas tambahan lagi, kesian, macam tak cuti juga kan???

Rancangan nak bermalam ke pulau Borneo terpaksa di batalkan. Jadi anak-anak terpaksa guring-limpang(berkubang) dirumah aja. Aktiviti mereka, makan-main-tidur. Dapur pun turut bersepah. Bagai tongkang pecah.



6 comments:

Ummi said...

Salam sayang kakmOn..hehe..mmg ada tokoh jadi pakar masak jugak satu hari nnt..mana lah tumpah kuah kalau tidak ke nasi kan..Boleh la asah2 bakat dah tu..hehe.

Nina Suria said...

salam Ummi
hahaha.. anak2 bab iron chef memang nomo satu, tapi chief cleaning uwaaaaaaaaaaa

MamaFaMi said...

Salam Kak Mon. Apa khabar? Long time no tegur Kak Mon. Big hug!!! Wah bestnya Kak Mon, ada chef in the making... Ke manakah tumpahnya kuah kalau tak ke mangkuk Vantage. Hhehehe...

Jid said...

Hehehehe... Cumellll jer Leyn jadi tukang hulur pinggan kat belakang tu... (",)...

Nina Suria said...

MamaFami
Alhamdulillah kakmOn sehat aja. Betul, kita dah semakin kurang ziarah kat dapur kawan2, kerja menggunung sampai langkah pun jadi pendik huhuhu :((

Jid
Leyn memang suka makan french toast tu, tu sebab dia awal2 lg hulo pinggan :D

blogresipi said...

Rajinnye die masak.. adik tolong tadahkan pinggan lagi.... :)