Wednesday, May 07, 2008

3 Hasrat 3 Tujuan




Misi CookingBookmark.com

1. Mewujudkan laman khas komuniti Food-Blogger dengan meletakkan sebanyak mungkin link blogger yang terlibat dengan makanan.
2. Membantu mengembangkan home-based bussiness yang berkaitan makanan.
3. Mengeratkan ikatan Food-Blogger negara-negara yang memahami dwibahasa - Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapore terutamanya.

Anda cuma perlu:

1. Register di laman http://www.cookingbookmark.com/. Masukkan link anda di direktori mengikut kesesuaian blog anda. Anda boleh masukkan link blog anda lebih dari satu kategori sekiranya mahu link anda lebih popular.

2. Masukkan 2 link kesukaan anda di ketegori lain. Contohnya link url yang berkaitan dengan makanan untuk dikongsi bersama.

3. TAG sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger anda untuk meneruskan misi ini

Oleh yang demikian Dang Amai akan meneruskan hasrat Siti Azma ini kepada rakan blogger di 3 buah negara dari rumpun yang sama.


1. Bunda Nadine di Batam, Indonesia

2. Dayang di Malaysia

3. Rozzan di Singapura

Dan dua link yang saya fikirkan tersangat rajin mengemaskinikan web mereka untuk di letakkan di cookingbookmark.com adalah

1. Home Sweet Home

2. Food for Thought

Semoga hasrat dan tujuan ini dapat lagi mengeratkan ukhuwah yang mesra alam seantero dunia. Dunia masakan tanpa sempadan. Salam sayang dari bumi Darussalam.

4 comments:

Ummi said...

Salam kakmOn cayang..ish shoutbox xnak kua lak, malu2 kucing je..aduhai tk lah kakmOn linkkan homesweethome kat web tu..(*ada rajin kaa ummi ni..?, kakmOn x salah pilih ke..*malu lak) Mana ada rajin kakmOn, dengan kerja ofis lg..balik kdg2 masak berderet pun x sempat nk entry kat blog..huhuuuu..
Apapun kakmOn tetap di hati..cheers!! :D

BRO ROZZAN said...

Insya'allah KakMon. Nanti saya usahakan.

Cik Siti Wan Kembang said...

salam k.mOn..
Danke..danke.. mengeratkan ukhwah sesama kita.

k.mOn..naper kat blog yg satu lagi tu.. macam tak bagi je kita pos chat..diskriminasi betul..heheh.. dapur ninasuria yang pofular tu..ada lebih dari satu chatbox.., ada je nampanya org pos..naper kita tak boleh??? huhuhu... k.mOn check IP ke...

Bunda Nadine said...

nina .. i've just join the cooking bookmark, thank you for inviting me :)