Friday, May 30, 2008

Simply Delicious - Pan Cake


11/2 cawan susu segar
2 biji telur
1 cawan tepung naik sendiri
2 sudu makan mentega cair
Pukul semua bahan-bahan dengan sudip kayu hingga licin. Jika terlalu cair tambahkan lagi tepung dan begitu juga sebaliknya.
Rehatkan 10minit barulah dimasak dengan minyak yang sedikit atau gunakan non-stick pan.

Sandwichkan dengan mentega kacang dan kaya. Hiaskan dengan blueberry filling, strawberry syrup dan krim putar atau aiskrim. Atau bedakkan dengan gula aising. Mudah kan????

Posted by Picasa

2 comments:

faizabelle79 said...

la..sama la kita..izah pun baru jer buat kelmarin..tapi tepung dia dah ready made..campur susu ajer..

Nina Suria said...

faizabella79
baby apa khabar? pasti makin aktif mcm mamanya kan??

btw pancake tu memang simple, mudah dan sedap.. taim kecederaan ini, itu saja yg dapat kita tampal kat sini :D