Wednesday, September 27, 2006

kak Mon oh kak Mon...


Entah kenapa rumah Nina yang disebelah tuh tak kasi masuk. Dia tak kenal tuan rumah lagi.. Agak-agaknyalah.. Tuan tanah nak mintak garan kut! Kalau macam ni gayanya, kenalah kak Mon gulung tilam bantal balik kerumah pusaka nih.. Sedehnya kak Mon dihalau dengan mulus..
Tak pe lah.. Malang bang Mat malang berlipat.. Malang kak Mon terpaksa lompat.. Huuhuhuhu..


Dah lah dah.. Toksah nangis-nangis.. Kita senang-senangkan diri.. Kalau macam tu tak boleh.. Kita buat macam nih..


Achik! kak Mon dah buatkan TULIP untuk ko. Ko tengoklah betapa baiknye ati kak Mon ko nih. Skang TOLONG jan komplen akak lagi tau!


JiD! CIKIDAH mu masih lagi kelabu.. Tengah korek peti doraemon cari 'magical wand' tak dapat-dapat. Sabaq lah eik. Esok lusa pasti kak Mon jumpa.


Infa! BANANA SPLIT mu pon ku tak ketemu.. Kemana ko bersemunyi.. Penat akak tau!


Blue Ellie Funt! BIRU NILA mu kena buat plastic surgery lagi. Mungkin jumaat nih masuk operesyen teater..


Klavu! ehmmmm sangop ker orang nih? Kang baru nak kira untung.. Dah ling.. Malas nak teruskan dihari baik bulan yang baik nih.


Infa.. banana split mu outofstock.. boleh tukar ngan eskrim ini tak??

Ini dia TULIP Achik! Sweet kan???

Yang ini kak Mon. Coba tengok wajah kak Mon kat atas tuh. Amacam seswai tak???

11 comments:

ruby said...

Malang bang Mat malang berlipat.. Malang kak Mon terpaksa lompat.. hahaha!! *ketawa nak pecah pewot*...
Kakmon, biskut tu cantik sgt. Untuk hariraya ke? *sambil telan air liur kering nih*.

kakmon said...

Ruby ko posa ker tak nih ;) jan ketawa kuat sgt tau :p

seriadriani said...

kakmon, patut le nak masuk rumah yg satu lagi tu tak dapat2.. rupanya dok wat choc kat rumah ni.. wah! sedap betul nampak choc tuu.. masih terasa2 choc yg kakmon kasik dulu tuhh..
gulp.. telan air liur (ALif kata klu telan air liur batal posa)

seriadriani said...

alamak, tak leh komen kaa? huwaaaaa

Nina Suria said...

seriadriani
alahai.. nanti kakmOn pos diangin lalu eik.. Ba kata telan air liur tak batal asal tak lompat pagar hikhikhikhik :D :D :D

btw kita paksa guna tapis teh tarik.. kalo tak banyaklah abok2 dan daun2 beracun mendap kat umah pesaka nih.. almaklum kakmOn mukannya rajinnya nak kemas2 kat rumah antik nih ;)

adhan said...

kak mOn...saya nak juga semua tu...nak jugak.....

sri said...

Oh my God... air liurku meleleh dan perutku bagai ada rerama berterbangan... memang menguji iman! Nina oh Nina... jangan lupa kek keju sepotong!

Nina Suria said...

adhan! nanti malem kakmOn pos dlm tido mu :p

sri
alahai kak.. sepotong aje.. cukop ker ;) jom dtg umah

OrangKerdil said...

errkkk..**sendawa**..alhamdulillah..kenyang...

tak sabar nak tunggu rupa paras CIKIDAh pula nanti..skrg..kita mamam yang k.infa, achik dulu ya..hehehe..

rozzan said...

Dah lama tak jenguk2 blog kakmon. Wah kakMon, sumer nye chocolate eh! banyak kerja tu! tabik lerr kakmon.. rajin. bulan posa nie saya relax2 ah, tambahan pula tuhari kurang sihat. Amacam, dah siap sumer tempahan dari pelanggan?

Nina Suria said...

rozzan nak ikutkn ati mimaliflamsin tu alamat x berasaplh dapor kakmOn ;)

orang kerdil
cikidah manis mu belom sempat nak upload.. akk lemas lerrr huhuhuhu