Wednesday, April 09, 2008

PIF Pay-It-Forward

I just joined this game afew days ago. Pay It Forward (via Rozi... The Artist ).

Here are the rules:

Saya akan memberikan 3 hadiah kepada 3peserta awal yang meninggalkan komen di ruangan ini dan bersetuju dengan syarat-syarat yang ditetapkan untuk mengikuti permainan PIF ini. Saya seperti Rozi juga, masih tidak tahu hadiah apa yang akan saya berikan. Yang pasti hadiah itu dari 'Jari Dang Amai' -ahak-

Maka sesiapa yang berminat dalam permainan ini silalah catat sesuatu didalam kotak komen(kliklah 'a pinch of salt' dan tulislah komen anda). Dan jangan lupa emelkan alamat anda kepada sinahbisc@yahoo.com secepatnya. Tapi janganlah berharap saya akan mengirimkan hadiah itu secepatnya jugak. Jika saya rajin banyak, Insya Allah saya akan mula mengirimkan hadiah misteri itu bermula bulan Mei 2008 dan berakhir bulan April 2009. Inilah yang dapat saya janjikan pada 3 peserta yang bernasib baik itu. Dan pada 3 peserta yang sudah mengikat perjanjian PIF jangan lupa memanjang permainan ini diblog anda dengan janji manis mu :p

For anyone who is interested, Wikipedia has an interesting entry for the concept of paying it forward including some history as to the origin of the concept. The main definition given is an expression "used by a creditor who offers the debtor the option of paying a debt forward to a third person instead of paying it back. Debt and payments can be monetary or by good deeds."So, if you leave a comment, it meant that you have joined the PIF and are bound by the rules and let me know your snail mail address to send my gift to you!

Ok! jangan fikir lagi, nak hadiah tak???? Tinggalkanlah komen anda dari sekarang. Lihat siapa yang kenaaaa...


Mungkinkah anda akan mendapat marble-ous ini???



16 comments:

sahrul Izam said...

Nak biskut.. :D

ummi said...

Kak Nina...ummi x kira, nak jugak biskut comeii2 tu...mst sedap giler!! nak jugak, nak jugaaaakkkk..huhuuuuu..(*nangis x malu dah ni...)

Anonymous said...

Nak kak mon bleh... hahahaha dapat beskut hari2 tapi ya ampun bang mat nanti marah tahap gaban sebab kakmon udah di culik oleh aku.... hikhikhik


notie

notie said...

nak kakmon bleh? nanti hari2 leh dapat beskut shantek2 tp ya ampun bang mat jangan perabat aku keliling mesia sebab kidnap kakmon.... waduh boleh join maraton dek kene kejor bang mat. ampun dong tak jd kidnap kakmonleeee

MamaFaMi said...

Wah best ni Kak Mon... Rajin betullah Kak Mon ni buat game cenggini... kalau prizenya.. nak Kak Mon boleh? Ahaksss...

cikwan said...

salam ziarah kakmOn,lamer tak rayap2 cam ulat kat sineh..nak gak guli2 tu...(^_^)("')..

Cik Siti Wan Kembang said...

k.mOn> saper yang dapat hadiah ke yg kena bagi hadiah kat org seterusnya?

Jun :) said...

yeeehaaaa...mmmuahhhhhh kat kak mon. heheh..jun dh tau mmg sedap sekut tu...kalu x menang ni..nak gak leh? hehehee....

ROZI FRESH BAKED said...

Assalamualaikum.Pertama kali berkunjung dah terpikat pada biskut comel2 tu.Kasi kat saya je lah.....

Nazurah Aishah said...

Kak Mon,

terima kasih atas goodie bag yg sarat dengan hasil tangan yg kreatif tu...

rasa syg nak makan...sebab cantik sangat!!!

Love,
Naz

Nina Suria said...

sahrul izam, ummi, notie
biskut??? dah bersedia ngan syarat2 PIF? Jom send me ur address now :)

Jika korang tak bersetuju dengan syarat2 PIF itu kakmOn kena beri laluan org dibawah yang menanti
1. Mamafami
2. Cik Wan
3. Cik Siti Wan Kembang? r u in

Nina Suria said...

Jun
kalo nak kita kena tunggu taktau bila uwaaaa

pssssst ko memang mama vougue

Nina Suria said...

rozi
nak ker??? hisy kita pun geram tengok sweet bun mu laaaaah, jom kita tuko2 kuih

nazurah
awat kakmOn tak tahu ko kolek okid banyak. hisy geram tul tengok front yard ko

Dianne said...

Semalam aku entry bah msg aku masok sini,knp tiada skrg,keyboard aku ada masalah nih.

DESERT PENGUIN said...

Wah.... ramai jua... nada chance... Antar ke AbuDhabi dapat? Hehehe.... Btw, terima kasih banyak banyak for the cupcakes, kalau ada mau lagi...

Anonymous said...

he he ..la aku sudah terlepas...kita nak macam mamafami....hadiahnya kakmOn...uish...syiok banget...
kakmOn sebenarnya siapa yang dapat ne...sedihnya akau tak tahu ada game camgini..hu hu hu hu ...melepas lah lagi...kakmOn kalu mu terkenang kan ku hantar guli-guli itu...tak kira nak jugak...bertuah rasa badan ne..hik3

tun
http://boxhousestudio.fotopages.com