Monday, October 12, 2009

Resah

Dari jendela katil 8, pagi ini begitu ceria. Langit biru dengan dihiasi kepulan awan putih gebu, bagaikan gula-gula gulali yang berpintal-pintal saja nampaknya. Nyaman. Tapi bukan didadaku.

Para doktor-doktor bersama misi-misinya lagi sibuk meladeni 1001 kerenah pesakit wad12 yang tidak terjangkakan. Mana lagi pesakit baru yang masuk mendaftar yang rekod mereka belum lagi dikemaskinikan, seperti aku. Padahal semua prosedur yang diarahkan sudah dibuat dua minggu lebih awal. Bilalah agaknya mereka nak berubah.

Patah selera...

6 comments:

Ahada Aihara said...

kanda amai,

kenapa kena admit msk hospital?
anything happen??

kak ina kl said...

salam..kenapa ek..sakit apa sampai duk kat hospital..semuga cepat sembuh..

Ummi said...

Salam rindu kakmOn cayaanggg..alahaiii masuk spital pulak? X sihat ke kakmOn, sakit apa eh? Ummi doakan kakmOn cepat sembuh dan boleh kembali mengharungi rutin harian segera..Rajin2 makan ubat ya kakmOn cayaangg...jangan aci kelat tau! Take care...muaaahhh!!

Jid said...

aik? mana pesakit kat katil 8 ni? ada nasi jer yang tidur atas katil.. empunya katil ilang.. doktorrrrrrr... pesakit ilangggg....

Ya Allah.. kurniakan kesihatan yang berpanjangan buat kandaku ini ya Allah...

klavu said...

sian kat orang tu jid, ranjangnya seperti tidur di kandang, makanannya seperti makanan kuda :(
sekali duduk kat atas tilam, span terus flat tak kembung balik..

Jid said...

huhu..siannyaaaa.. patutla nasi yg leper aja tinggal atas katil.. huhu...