Friday, October 30, 2009

Pink Jambu Oktober

Salam pagi jumaat yang indah. Aku tidak dapat berlama-lama disini. Cuma ingin menitip rasa. Merah jambu adalah warna kegamaranku sejak dahulu kala. Hingga satu saat PINK itu melekat jadi nickname ku.

Dan bulan oktober ini Organisasi Meningkatkan Kesedaran Kanser Payudara Sedunia telah memilih merah jambu ini sebagai tema mereka. Seronoknya melawat web-web mereka yang telah diwarnakan merah jambu itu.


Hadiah dari tanah Ratu. Terimakasih Mimit... Oji. Luv it.


Cushion ini cuma satu saja yang tinggal.. tapi kerna hati sudah cinta... aku rembat saja.


Kotak barang kemas ini memang nampak mahal tapi sebetulnya harganya tidak sampai sepuluh jari.


Cawan ini aku tarik keluar dari longgokkan cawan-cawan yang harganya diRUNTUHkan. Aku suka sesangat.


Ini hadiah dari kakak ipar ku, di puja usia ku tiga tahun lepas.


Dan ini... skon berintikan jem stroberi berserta cottage cheese. Memang sedap dihidangkan musim tengkujuh ini.

Tetiba aku rindu pada si PinkJambu ku yang berada jauh nun di Utara. Kabare, sudah lama kau tidak berkicau?

Dan Lin jugak. Selamat puja usia moga kau sentiasa dalam rahmahNYA jua. Pun rindu awak. Kek bantal merah jambu ini ku tujukan pada mu. Santap mata aja dulu ya sayang...

9 comments:

MamaFaMi said...

Cantiknya cawan Kak Mon.

Nina Suria said...

salam mamafami, cawan tu memang memikat, akk dapat taim selongkar pasar ekonomi satu waktu dulu, tergolek di dalam timbunan cangkir yang dijual murah. Rezki kakmOn agaknya :D

azlina said...

salam kak mon..semua yg warna pink di sini menawan kalbuku nak2 plk kusyen cover tu...
kak dah beransur sht ke kak...mudah2an cpt sembuh yea...

iaaini said...

Kak mon, rindu kat Pink Jambu aje ke? Kat Pink Kelabu ni tak rindu ke? :( Harap kak mon makin bertambah sihat & boleh lah berkicau banyak2 kat sini :)

Jid said...

selamat ulangtahun buat kak ina....hehehe.. jid terawal 2 hari wish bday gara2 tersalah save reminder..heheh.. semoga sentiasa diberkati dan dirahmati Ilahi...

semua org rindu kakpink.. dia sibuk banar la sekarang kak...huhuhu..

kakmon.. kat sini ujan lebat... jid sedang memerhati bumbung istana di atas bukit di balik jendela... (",)

Nina Suria said...

azlina
Alhamdulillah syukur... Pink memang manis dan memikat kalbu :)

iaani
pun rindu banget *peluk iaani sampei ijaw* I Lap U mmmuah

Nina Suria said...

eik Jid pun ade kat sini.. betullah musim hujan dah tiba. Bumbung istana???

ina @ nina @ infazety said...

kak nina....

rindu juta2 lemon sama akak...
sgt2 shantek itew pink kek..tq!tq!..
moga2 akak sihat & bahagia selalu..

jid...

no hal lh...u make my DAY (27 Oct) ceria & bahagia....thanks dear...

Nina Suria said...

Lin pasti bahagia skg kan?? dah full time kat umah.. jelesnye kakmOn. Ntah bilalah agaknya bang mat nak kasi kad ijaw tuh :((