Monday, May 31, 2010

Leynah dan Puteri Paus Biru

Beberapa minggu yang lalu, aku sempat melakar seekor Puteri Paus Biru yang anggun punya tongkat sakti. Gara-gara berat badan yang semankin naik mencanak-canak, tak mahu turun-turun. Lalu orang-orang yang tersenarai dalam kumpulan Paus Biru pun mulalah berimiginasi yang tidak-tidak...



Ku kira ceritera itu sudah mati di situ. Rupanya... pagi tadi si Jentayuku menyambung lagi cerita Puteri Paus Biru itu.. di bawah ini..



Oh rupanya si Jentayuku menginginkan Puteri Paus Biru dapat mengembalikan si Alexnya yang sudah lama sesat, tak jumpa jalan pulang dengan tongkat sakti itu.




Sedihnya..

7 comments:

Jid said...

sob..sob... kmon.. sooo touching...

oh! Leyn... auntyjid sgt sedih membaca luahanmu ini.. sob..sob..sob... kalaulah pos malaysia boleh terima kiriman hidup, akan auntyjid poskan seekor anak kucing yg comel utk mu... sob..sob..sob..

azah said...

salam nina..siannya leyn..cari kucing lain sebagai pengganti...

klavu said...

kemana c alex? beranak kali ya? mana tau sebenarnya ia alexix bukan alex james

Anonymous said...

antie jid leyn nak kucing30000x

antie ada kucing kah kalau ada bagi

FROM: leyn=leynah

TO: Majidah Mat jusoh

balas secepat mungkin

bye bye jumpa lagi

Nina Suria said...

Jid, skang ni tengah tunggu baby si Alex sesat kat rumah kita, mana tahu kan? :D

Kak Azah, kalau kasi kucing akk tu kat Leyn, bole tak? :D

Klavu, Alex tetap macho.. bukan Alexix. :p

**Bila Comel Jadi Comot** said...

alah sweeet nyer..suka sangat sape yg draw paus biru tu cute nyer

Nina Suria said...

kalo nak tahu, tu lah mak orang yg lukis, cute mcm si tukang lukis tu gak :p