Wednesday, November 07, 2007

Doulos trip, really trapped me..

Menaiki bas macam sardin. Nasib jua pagi lakat, kalau inda mauk mencium pewangi alami..

Tapaksa babaris sembelum naik kapal. Panjang macam dragon dong dong cai.
Pakal ganya iskikan meliat buku-bukunya.. Kalau inda... Haram makan bayi ku kan bakarih..
Ditambah lagi adik ngusut menaggih janji, ia tia...
Majaaaaal...

Awal-awal cikar sorang-sorang meramu kapal..
Dalam kapal berabus... Sampai kaka paning, putih pucat lasi, inda bedarah mukanya. Dang Ayang pun tungkalan menantang, tarus bali minuman sama masuk angin cookies..
Mairah maintain anggun walau gigi sakit... Oh anggun ker Klavu???
Mairah dan Leynah si Kambar lain mak-bapak.

2 comments:

mamasya said...

Salam K.mOn,

Betul2 ramai org hari k.mOn pergi ya siap beratur pjg ..dlm bas pun terhimpat cam sardin, rasanya ramai sbb last day dan hari cuti. tp pengalaman utk anak2 kan dpt naik kapal.lagipun ni kali terakhir kapal Doulos berlabuh di Brunei. Alahai comelnya Mairah dan Leynah pakai gown merah..maintain cute tu wpun hari panas..
psst;nanti k.mOn tengok emel ya..

Nina Suria said...

wa'alaikumsalam mamasya

a'ah panuh tumpat(packed) bas sama kapal. Cuaca panas pulak tu. Sampai kakak pitam, dia bangun lambat tak sempat amik break fast terus masuk kreta ryn, takut kena tinggal hahahaha tu la padahnya

KakmOn cuma sempat sembar 3buku masak hardcover,nak belek satu2 tak cukup oxygen, lemas ngan aroma yg berbaur2. Anak2 masing2 bawak 3buah sorg..

anak dara yg 2org tu memang, pasai posing dan melawa nomor 1 :s