Saturday, November 10, 2007

Menjamu selera


Mengambil makanan pun traffic jam???

Makan ambuyat di pantaran, mengimbau kenangan dolu-dolu.. Satu waktu di Kampung Aing.

Juadah ambuyat di ungkayahkan oleh ibunda-saudara yang tercinta; Tangah Milah, Buing dan Mimit. Terimakasih daun keladi...

Menggg.. control ayu????

2 comments:

mamasya said...

Wah meriah berhari raya bersama-sanak saudara. Suka tengok gambar makan ramai2 bersila..teringat kat kg kalau balik ramai2 mkn bersila..berselera. Ambuyat belum pernah makan..dah pernah tengok kat restoren org makan nampak sedap cuma tak berani mencuba. cuppp...pantaran tu apa k.mOn ?
ps;emel tu saya guna address reply emel k.mOn hari tu,dah check kat sent semua dah submit 3X..tak tahu napa k.mOn tak dpt..maybe emel saya ada problem..

Nina Suria said...

mamasya ambuyat memang kegamaran orang2 Brunei apalagi jika hidangan lebgkap dengan gulai lemak tajak pisang (batang pisang), lemak pucuk ubi, ampap rumahan/tamban, balutak(sosej brunei :p), lalap, pais udang, tahai goreng... huisy memang mak mentua lalu kat bakang pun tak nampak, apalagi jika mak mentua yg tak suka kat kita ahak :D :D

nanti jika ada peluang kakmOn bawak makan ambuyat.. meh kakmOn bisik... dlm bab masakan asli brunei ni kakmOn kureng lah *cakap nada rendah*