Sunday, December 26, 2004

My hubby punya hal lagi

Tetiba my hubby tidak jadi nak ikut trip kite ke Belalong. Nina tersentap seketika mendengar ucapannya; 'bawa tia kanak-kanak saja esok, inda ku ikut inda nyaman rasa badan ku , sasak nafas ku ampus'. Alamak apa pulak ni.. orang dah planned dia tak jadi pulak. Macamana nak cakap sama Ryn ni hah.

Sebenarnya my hubby kena demam selsema selepas buat spring cleaning 2-3 hari yang lepas. Dia ni alergi habuk, pantang kalau ketemu best friend dia ni, habislah.. Seharian dia beresin tak henti-henti. Resdungnya kambuh balik, dia rasa sebu dan susah nak bernafas. Nina suruh pergi hospital dia tak hendak. Dia hanya makan ubat yang ada dirumah. Berkali-kali Nina surah jumpa doktor, dia berkeras jugak. Kalau dia sakit macamana ni nak ke Belalong. Nina dah bertambah risau.

Nina cari ubat actifed co linctus dan ventolin bekas ubat Lutfan yang diberi doktor minggu lepas. Baik juga maseh ada bersisa. Sebelum dia masuk tidur tadi Nina berikan kepadanya. Mudah-mudahan dia akan beransur sehat esok pagi.. Kalau tak hancur lah harapan Nina.. Terpaksalah Nina tak ikut sama ni esok. Tak kan Nina nak tinggalkan dia yang tengah sakit. Ya Allah sembuhkanlah dia..

2 comments:

Vixen said...

CT doakan hubby Nina cepat sembuh ,semoga Nina sekeluarga boleh pergi be Belalong. Drink lots of water and rest well tonight. Tomorrow, insya'allah.. he'll be fine. :)

Nina Suria said...

Thanks CT. Nina memang dah sampai kat sana. It was a fantastic place. Harap2 CT cuba trekking kat sana pulak. The scenery was wonderful. Macam yang Nina tengok ur pic kat jambatan gantung tu.